Hitta rätt träningskläder

Avhannah

Hitta rätt träningskläder

Under vår och sommar är det många som känner att ljusare tider är på väg. Detta gäller inte minst tid för träning och hälsa. Med ljusare dagar infinner sig lusten att träna och jaga bort den mörkare delen av året som kanske satt sina spår. Här kan du läsa mer om hur du hittar bekväma träningskläder, vilket kan underlätta för dig när du ska träna.

Bekväma och snygga träningsset

Det viktigaste när du tränar är att du hittar kläder som är bekväma och är de dessutom snygga har du hittat helt rätt. Det är till exempel alltid bra att satsa på träningsset eftersom du får en kombination som passar ihop. Hos aimn.se hittar du svensk design när den är som bäst. Du kan välja bland ett stort utbud av träningsset som är framtagna av kvinnor för kvinnor. Samtliga träningsset är smakfullt designade med tanke på både bekvämlighet och stil.

Träningskläder i varierande väder

Aim’n har träningskläder för alla väder och med rätt utrustning kan du välja att träna var du vill, när du vill. Har du till exempel bestämt dig för att träna utomhus och det är kallt eller regnigt, finns det vissa fuktdrivande material som passar bättre än andra. Nylon, propylen och polyester är material som är fuktdrivande genom att låta svett och väta avdunsta så att du håller dig torr att njuta av din träning. Är det varmt väder absorberar dessa material vätan istället, vilket gör att du håller dig svalare. Springer du utomhus i kyla kan det också vara smart att tänka på att klä dig i flera lager för att hålla värmen. Närmast kroppen bör du välja ett träningsset från Aim’n som får fungera som baslager. Utanpå baslagret satsar du på vindtäta träningsplagg som andas. Är det minusgrader lägger du till ett mellanlager av till exempel fleece. Vantar och mössa är ett måste i riktigt kallt väder för att inte förlora värme som kroppen behöver för att kunna maximera träningen.

Passform

När du väljer träningskläder ska du även tänka på passformen samt vilken typ av träning du ska utöva. Ska du till exempel löpträna vill du att kläderna sitter bra och inte känns lösa eller för stora. Här kan statement tights från Aim’n passa riktigt bra med tanke på att de är sömlösa och tillverkade i elastan och polyester. Det är också viktigt att satsa på fotriktiga skor för att undvika onödiga skador.

Om författaren

hannah administrator