Motionsträning – ha kul!

Av155cm.se

Motionsträning – ha kul!

Träning och fitness är breda begrepp som kan innefatta många olika varianter och moment. Du kan motionera på flera olika sätt, men det viktigaste är att du väljer en sport eller en träningstyp som du kommer att genomföra. Om du väljer en träningstyp som blir ett berg att ta sig över varje gång kommer du snart att sluta. Självklart måste du ta i lite för att du ska få någon slags kondition eller få resultat av träningen, men du ska inte behöva klättra upp i ett Eiffeltorn varje gång. Här följer två exempel på träningslokaler.

Gym

Gym är väldigt poppis, speciellt som man också får både snygga ben och armar – och kanske också platt mage!

Men bara för att kollegorna går på gym behöver du inte göra det – men tycker du om stämningen på gymmet och känner att det passar dig med styrketräning och att ha tillgång till maskiner att träna på kan det vara helt rätt. Gymmen är bra eftersom du kan göra mycket här, springa på bandet, träna på maskiner eller med lösa vikter – men de flesta gym har också fitnessklasser där du kan träna i grupp. Där finns det grupper av olika intensitet beroende på hur mycket du har tränat, en del har hopp och styrketräning och mycket rörelse i sig, andra har mera dans.

Friskis & Svettis

Friskis & Svettis har många bra träningsgrupper på alla nivåer och har blivit populärt i samhället. Lätta grupper men och tung styrketräning i gym-miljö, beroende på vilken anläggning du väljer att gå till. Friskis & Svettis-kulturen har alltid varit att alla kan komma och gå och det finns gamla traditioner långt tillbaka i tiden att vara välkomnande.

Om författaren

155cm.se