Ta hand om huden när du tränar

Avhannah

Ta hand om huden när du tränar

Att ha en aktiv livsstil med mycket träning är väldigt bra för hälsan men det kan vara en utmaning för din hud även om den gynnas av själva träningen. Det är inte många som tar bort sminket innan träningspasset men att göra det är att göra sig själv en björntjänst. När du ska ta bort sminket och rengöra ansiktet är det viktigt att använda en bra ansiktsrengöring som verkligen rengör din hud ordentligt. En bra ansiktsrengöring spelar en viktig roll i en hudvårdsrutin. Det finns olika typer av ansiktsrengöring, det gäller bara att hitta en som passar din hud.

Tvätta bort makeup innan träningen

Mascara behöver du inte ta bort när du tränar. Den har inga negativa effekter på huden så länge den inte rinner. Att ha foundation och puder i ansiktet när du tränar är däremot inte det bästa. Både puder och foundation hindrar din hud från att svettas på ett naturligt sätt och göra sig av med de avfallsprodukter som samlats i huden. Därför ska du alltid rengöra huden med en bra ansiktsrengöring innan du tränar för att ge huden de bästa förutsättningarna.

Använd rena träningsredskap

När du tränar är det en fördel att träna med redskap som är rena. Om du tränar på gym kan du ta för vana att torka av dem innan du börjar använda dem. Olika gymredskap har oftast massor med bakterier på sig, speciellt om många använder dem. Bakterier som finns på redskap hamnar ofta på kroppen och i ansiktet, vilket kan ge negativa effekter.

Duscha direkt efter träningspasset

Dina träningskläder påverkar också din hud. När du svettas blir kläderna våta och under ett träningspass har svett och bakterier hunnit sätta sig både i kläderna och på din hud. Därför ska du tvätta dina kläder med jämna mellanrum. För hudens bästa ska du alltid duscha direkt efter träningen. Då tvättar du bort svetten, bakterierna och andra orenheter som hamnat på huden. Du minskar risken att få blemmor, finnar eller andra hudåkommor om du duschar direkt efter. När du har duschat kan du med fördel återfukta huden för att den inte ska bli sträv och torr. En hud som är torr kan bli irriterad och därigenom också ge upphov till finnar. Tänk på att hitta produkter som passar din hudtyp, speciellt till ansiktet. Ju äldre du blir desto viktigare är hudvården för att minska och dämpa diverse ålderstecken.

Om författaren

hannah administrator