Träning på elitnivå

Av155cm.se

Träning på elitnivå

Gillar du spänning och tävlingskänsla? Vill du vinna?

Människor är olika och gör olika val, det visar sig förstås också när vi tränar. Några av oss satsar allt och andra vill ta det lugnare. Ofta vet man redan som ung om man vill tävla, kämpa och gå vidare i någon specifik sportgren.

Man kan tävla i många olika sporter, även i fitness där det också är väldigt underhållande med de program som visas upp. Fitness är mycket atletiskt. Löpgrenar och friidrottär vanliga sporter som får stort genomslag på grund av media och det gör också att flera börjar träna. Elitidrottare är dragplåster för att yngre ska börja med just deras grenar, därför är media så viktigt även för folkhälsan. Vintersporter är också stort såsom skidåkning och hockey – och jättekul att titta på!

Våra elitlag tränar mycket intensivt vilken stundtals syns på den internationella medaljskörden.

Träning på elitnivå innebär både prestation och precision eftersom man behöver ha tålamod att träna teknik och detaljer för att hela tiden bli bättre, man måste ”leva” sporten mentalt och vara beredd att även satsa fysiskt. Den som gör detta har ett stort intresse av sporten och är driven som person.

Om författaren

155cm.se